BANDEN

Stepbanden moeten niet alleen een lage rolweerstand bieden, maar ook voor voldoende comfort tijdens het rijden zorgen. Daarom gebruiken we alleen de banden van gerenommeerde fabrikanten.

KENDA

img.php

KENDA is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van fietsbanden en tubebanden.

Kenda Khan

Basistype behuizing. 

Comfortabel rijden op een brede, zachte middensectie en goede tractie dankzij het profiel aan de zijkanten. 

Perfecte, comfortabele band voor dagelijks gebruik.

KOSTKA... een referentie in de wereld van steps!

We zijn ons ervan bewust dat banden een zeer belangrijk onderdeel van de step is. 

Om deze reden gebruiken we banden van het gerenommeerde Duitse bedrijf Schwalbe. De meeste van deze banden zijn ook uitgerust met een reflecterende streep aan de zijkant om de passieve veiligheid te vergroten.

schwalbe2

Schwalbe Big Apple

Met de Big Apple banden met geïntegreerde vering begon 10 jaar geleden trend van ballonbanden: comfort zonder dure technologie! Het luchtkussen van de behuizing wordt gebruikt als een natuurlijke vering. Met een druk van ongeveer 2 bar beweegt het ballonwiel lichtjes terwijl het perfect veert. Een standaard band van 37 mm breed moet tot minimaal 4 bar worden opgeblazen om op dezelfde manier te rollen.

schwalbe Marathon

Schwalbe Marathon

Het origineel. De voorloper van alle eersteklas banden. Het GreenGuard inlegsel van hoog elastisch rubber is 3 mm dik. Een derde van GreenGuard is gemaakt van gerecyclede latexproducten. De Schwalbe Marathon is “Anti-aging” – het duurt aanzienlijk langer voordat er lelijke scheuren ontstaan wanneer er met lage druk gereden wordt.

Schwalbe Marathon Racer

Dit zijn de lichtste banden in hun categorie. Een speciale rubberen laag versterkt met een dubbel nylon membraan biedt bescherming tegen elk defect. De SpeedGrip mix van natuurlijk rubber geeft de footbike de perfecte rijeigenschappen met minimum rolweerstand. De banden kunnen worden opgeblazen met hoge druk.

Schwalbe marathon plus

Schwalbe Marathon Plus

Ondoordringbare band. Deze band is bestand tegen elk defect. Naast zijn uitstekende bescherming, heeft het ook een andere goede eigenschap: rolweerstand. De gepatenteerde 5 mm dikke SmartGuard heeft een aanzienlijk voordeel ten opzichte van alle andere imitaties dankzij de lage rolweerstand. In het geval van SmartGuard gebruiken we ook gerecycled rubber van oude latexproducten. De Anti-aging zijwand voorkomt de gebruikelijke schade die kan ontstaan door het rijden met te lage druk.

Schwalbe Marathon Supreme

Dynamiek in zijn puurste vorm. Het model Supreme was de eerste Marathon band in de Evolution lijn. Nu komt de tweede generatie, en de nieuwe OneStar mix maakt het nog beter! Met het nieuwe profiel ziet het er niet alleen goed uit, maar is de band zelfs nog sneller dan voorheen.

Schwalbe Kojak

Schwalbe Kojak

Kojak sluit geen compromissen. De weg is zijn thuis. Deze snelle en sportieve band zonder profiel en andere onnodige toevoegingen weegt maar 295g (maat 35-559). Veiligheid wordt gegarandeerd door het reflecterende logo en de RaceGuard riem. Het reflecterende logo vervangt niet de reflecterende strip of reflectoren (zoals bij StVZO).

Schwalbe Durano

Schwalbe Durano

Perfect voor wegverslinders. Favoriet Durano heeft een volledig nieuw ontwerp en is nu 10g lichter. De uitzonderlijke kwaliteiten zijn bewaard gebleven. Extreem lange duurzaamheid, dual compound voor betere grip op natte wegen, en de betrouwbare RaceGuardPro anti-leklaag zorgen voor blije steppers.

Schwalbe Black Jack

Schwalbe Black Jack

Universeel terreinprofiel met goede grip die aangenaam rolt.

Schwalbe Nobby Nick

Een universele band die in elke situatie werkt, ongeacht wat voor weer het is of welk terrein het berijdt.
Profielontwerp: perfecte grip en snel remmen dankzij de speciale opstelling van de noppen op het midden. De grote noppen aan de randen zorgen voor uitstekende controle.

Schwalbe mike

Schwalbe Mad Mike

Betrouwbaar universeel terreinprofiel. Nu met KevlarGuard bescherming: betrouwbare bescherming gemaakt van speciale rubber- en kevlarvezels.

TUFO

TUFO werd opgericht in 1991 en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de rubberindustrie dankzij Miloslav Klabal – de oprichter en de spirituele vader van het bedrijf.

TUFO Elite Jet (buisvormige band)

Ondanks het ongelooflijk lage gewicht heeft dit model een goede weerstand tegen defecten en goede kilometerprestaties. Deze band kan zeer hard worden opgepompt, wat de rolweerstand minimaliseert.
VECTRAN DEFECT BARRIER, een zeer effectieve anti-defectsysteem, beschermt de band op de meest kwetsbare plek onder het loopvlak. Dit garandeert de best mogelijke bescherming en draagt tegelijkertijd bij aan stabiliteit bij het nemen van bochten.