FRAMES EN VOORVORKEN

Na vele jaren van onderzoek heeft KOSTKA het ideale frame ontworpen voor bijna elke soort actieve footbiker. Onze footbikes hebben optimale ruimte voor de berijder, een ergonomisch dek en een resistente en fijne constructie – een trots product van hoge kwaliteit van onze werkplaats.

Om het frame te produceren, gebruiken we een constructiestaal met een hoge treksterkte. In vergelijking met aluminiumlegeringen heeft staal betere eigenschappen, zoals een driemaal grotere elasticiteit, weerstand tegen materiaalmoeheid en trillingsdemping. Dankzij de speciale eigenschappen van dit materiaal konden we de hoogte van het dek verlagen, waardoor de vermoeidheid van de bestuurder tijdens de rit verminderde.

De roestvrije kleefelementen aan de bovenkant van het dek verlengen de levensduur van het dek en verbeteren de werking van de antislipelementen. Deze unieke technische oplossing beschermt de rijder en voorkomt het ongewenst uitglijden van het staande been. Om de veiligheid van de rijder te vergroten, ontwierpen we een speciale achterwielstaart, die voorkomt dat de enkel de as raakt.

Daarnaast hebben we een nieuwe oplossing ontworpen om het solide, stevige en duurzame frame te maken: we hebben de voorkant van het frame geplaatst tussen het dek en het hoofdframe. Deze plaats was voorzien van een speciale versteviging, waardoor het frame harder en solide is, en wat voorkomt dat de rand van het dek wordt geraakt door oneffen terrein. De versteviging wordt gevolgd met speciale lasnaden aan de onderkant van het dek, waardoor de weerstand en taaiheid worden verbeterd. En natuurlijk heeft elke KOSTKA footbike een gat in het frame om de standaard te bevestigen.

 Het “druppelvormige” profiel van het frame is zeer aerodynamisch en is een onmisbaar onderdeel van het unieke uiterlijk van onze footbikes. In het geval van de Mushing footbike serie is de hoofdframebuis versterkt met een las. In het geval van de Monster serie wordt een extra versteviger aan het lassen toegevoegd, wat de constructie erg taai maakt.

Sommige frames kunnen erg worden belast – deze zijn versterkt met een speciaal verstevigingselement aan de onderkant van het dek

framesenvoorvorken-copy